A 10 évvel ezelőtti romagyilkosságokra emlékeztek

bűnügy
2018 november 03., 16:04
comments 4
A romák elleni sorozatgyilkosság áldozataira emlékezők vonulnak a bűncselekmény 10. évfordulóján Nagycsécsen.
photo_camera A romák elleni sorozatgyilkosság áldozataira emlékezők vonulnak a bűncselekmény 10. évfordulóján Nagycsécsen. Fotó: Vajda János/MTI/MTVA
Setét Jenő, az Ide Tartozunk Egyesület vezetője (b) és Ládi István, a Nagycsécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője (j) leleplezi a romák elleni sorozatgyilkosság első halálos áldozatainak emlékére állított emléktáblát a bűncselekmény 10. évfordulóján Nagycsécsen.
photo_camera Setét Jenő, az Ide Tartozunk Egyesület vezetője (b) és Ládi István, a Nagycsécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője (j) leleplezi a romák elleni sorozatgyilkosság első halálos áldozatainak emlékére állított emléktáblát a bűncselekmény 10. évfordulóján Nagycsécsen. Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

2008. nyarától egy négytagú banda követett el rasszista támadásokat romák ellen Magyarországon, a 2009-es elfogásukig összesen hat embert, köztük egy gyereket öltek meg. A témában ezt a videót ajánljuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.