A 10 évvel ezelőtti romagyilkosságokra emlékeztek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A romák elleni sorozatgyilkosság áldozataira emlékezők vonulnak a bűncselekmény 10. évfordulóján Nagycsécsen.Fotó: Vajda János/MTI/MTVA
Setét Jenő, az Ide Tartozunk Egyesület vezetője (b) és Ládi István, a Nagycsécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője (j) leleplezi a romák elleni sorozatgyilkosság első halálos áldozatainak emlékére állított emléktáblát a bűncselekmény 10. évfordulóján Nagycsécsen.Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

2008. nyarától egy négytagú banda követett el rasszista támadásokat romák ellen Magyarországon, a 2009-es elfogásukig összesen hat embert, köztük egy gyereket öltek meg. A témában ezt a videót ajánljuk.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.