Gyanúsított lett az önkormányzati pénzből saját bojlert vásárló korábbi álmosi polgármester

bűnügy
2018 november 03., 08:58
comments 133

A közigazgatási bíróság már egy éve megfosztotta tisztségétől a Hajdú-Bihar megyei Álmosd kezdetben fideszes polgármesterét, a visszaélései miatt indult büntetőeljárás sokkal tovább tartott. Az elmúlt két évben viszont haladt az ügy, mostanra lefoglalták Köteles István volt polgármester otthonából az önkormányzat pénzén vásárolt televíziót, turmixgépet, blu-ray lejátszót és a bojlert is.

A Magyar Hang szerint a volt polgármester nemcsak berendezte az otthonát az önkormányzat pénzéből vásárolt műszaki cikkekkel, de leszámlázott nyolc olyan rendezvényt is, amelyet valójában sohasem tartottak meg. Ezekről az önkormányzat dolgozói sem tudtak, Köteles utólag gyártott plakátokat is a rendezvényekhez.

A polgármester ráadásul 300 ezer forintos jutalmat is felvett önkormányzati felhatalmazás nélkül.

Az ügyben mára Köteles gyanúsított lett, a nyomozás sikkasztás, költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt folyik. A Köteles terhére rótt kár értéke közel 5 millió forint. (Magyar Hang)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.