Gyanúsított lett az önkormányzati pénzből saját bojlert vásárló korábbi álmosi polgármester

A közigazgatási bíróság már egy éve megfosztotta tisztségétől a Hajdú-Bihar megyei Álmosd kezdetben fideszes polgármesterét, a visszaélései miatt indult büntetőeljárás sokkal tovább tartott. Az elmúlt két évben viszont haladt az ügy, mostanra lefoglalták Köteles István volt polgármester otthonából az önkormányzat pénzén vásárolt televíziót, turmixgépet, blu-ray lejátszót és a bojlert is.

A Magyar Hang szerint a volt polgármester nemcsak berendezte az otthonát az önkormányzat pénzéből vásárolt műszaki cikkekkel, de leszámlázott nyolc olyan rendezvényt is, amelyet valójában sohasem tartottak meg. Ezekről az önkormányzat dolgozói sem tudtak, Köteles utólag gyártott plakátokat is a rendezvényekhez.

A polgármester ráadásul 300 ezer forintos jutalmat is felvett önkormányzati felhatalmazás nélkül.

Az ügyben mára Köteles gyanúsított lett, a nyomozás sikkasztás, költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt folyik. A Köteles terhére rótt kár értéke közel 5 millió forint. (Magyar Hang)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.