„A hajléktalanság csökkentéséhez nem rendőrök kellenek, hanem kőművesek”

POLITIKA
2018 november 04., 16:41
comments 190

A Város Mindenkié hirdetett tüntetést vasárnapra az Alkotmánybíróság épülete elé. Azért oda, mert a kaposvári és a székesfehérvári járásbíróság is az Alkotmánybírósághoz fordult, mert szerintük a szabálysértési törvény új, hajléktalanokra vonatkozó része Alaptörvénybe ütközik. (Erről bővebben az Utcajogász ügyvédeivel készült interjúban lehet olvasni.)

A délután 5 órakor kezdődött tüntetésen munkatársunk szerint párszázan vannak, akik 

„kifejezik azt a reményüket, hogy ezzel véget ér a hajléktalan emberek hatósági üldözése.”

A színpadon a program szerint megjelentek különböző szakmák képviselői: pedagógusok, pszichológusok, szociális munkások, kortárs írók és művészek, orvosok, roma érdekvédők.

photo_camera Fotó: Halász Júlia

A rendezvényen felszólalt az a hajléktalan nő, aki először került bíróság elé az új szabályozás miatt, és akit a bíróság figyelmeztetésben részesített. Ahogy a tárgyalásról szóló tudósításunkban írtuk: 

a 62 éves nő öt hónapja vált hajléktalanná, miután élettársa halála után nem maradhatott tovább közös otthonukban.

Jelenleg alkalmi munkákból él, korábban takarítóként és segédápolóként is dolgozott gyermekkórházban. 

photo_camera Fotó: Halász Júlia

További képek a tüntetésről:

photo_camera Fotó: Halász Júlia
photo_camera Fotó: Halász Júlia
photo_camera Illusztráció: Halász Júlia
photo_camera Fotó: Halász Júlia
photo_camera Fotó: Halász Júlia
photo_camera Fotó: Halász Júlia

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.