„A hajléktalanság csökkentéséhez nem rendőrök kellenek, hanem kőművesek”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Város Mindenkié hirdetett tüntetést vasárnapra az Alkotmánybíróság épülete elé. Azért oda, mert a kaposvári és a székesfehérvári járásbíróság is az Alkotmánybírósághoz fordult, mert szerintük a szabálysértési törvény új, hajléktalanokra vonatkozó része Alaptörvénybe ütközik. (Erről bővebben az Utcajogász ügyvédeivel készült interjúban lehet olvasni.)

A délután 5 órakor kezdődött tüntetésen munkatársunk szerint párszázan vannak, akik 

„kifejezik azt a reményüket, hogy ezzel véget ér a hajléktalan emberek hatósági üldözése.”

A színpadon a program szerint megjelentek különböző szakmák képviselői: pedagógusok, pszichológusok, szociális munkások, kortárs írók és művészek, orvosok, roma érdekvédők.

Fotó: Halász Júlia

A rendezvényen felszólalt az a hajléktalan nő, aki először került bíróság elé az új szabályozás miatt, és akit a bíróság figyelmeztetésben részesített. Ahogy a tárgyalásról szóló tudósításunkban írtuk: 

a 62 éves nő öt hónapja vált hajléktalanná, miután élettársa halála után nem maradhatott tovább közös otthonukban.

Jelenleg alkalmi munkákból él, korábban takarítóként és segédápolóként is dolgozott gyermekkórházban. 

Fotó: Halász Júlia

További képek a tüntetésről:

Fotó: Halász Júlia
Fotó: Halász Júlia
Fotó: Halász Júlia
Fotó: Halász Júlia
Fotó: Halász Júlia
Fotó: Halász Júlia

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.