Az egyik legnagyobb szakszervezet 10 százalék fölötti minimálbér-emelést szeretne, de a munkaadók csak a felét látják reálisnak

gazdaság
2018 november 05., 18:33
comments 163

Nincs közeledés, nagyon távol állnak egymástól a szakszervezetek és a munkaadók elképzelései a jövő évi béremelésről – közölte az RTL Híradó.

A riportban elhangzik, hogy az Eurostat adatai alapján amíg Magyarországon egy minimálbért kereső 91 770 forintot kap kézhez, addig Csehországban kb. 126 480 forintot, „ezt a különbséget tüntetné el az egyik legnagyobb hazai dolgozói érdekképviselet, a Liga szakszervezet”.

De ehhez jövőre 10 százalék fölötti minimálbér-emelés kell, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége viszont ennek legfeljebb a felét látja reálisnak.

A kormány szeretné, hogy a két fél egyezzen meg, de a szakszervezetek szerint a tárgyalásokon Varga Mihály pénzügyminiszter nem zárkózott el egy 12-15 százalékos minimálbér-emeléstől sem.

Ha nem lesz megállapodás, a kormány a döntést maga hozza meg. (Címlapkép: Fekete Bálint/Fortepan)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt