Megsemmisítette a bíróság a határozatot, amivel a Józsefvárosi Önkormányzat be akarta záratni az Aurórát

Budapest
2018 november 06., 13:35
comments 45

A Fővárosi Törvényszék kedden megsemmisítette a Józsefvárosi Önkormányzat határozatát, amivel július végén be akarta záratni a klubot. Az önkormányzat akkor egy adminisztrációs hibára hivatkozott, mivel 2014. július 1-jére dátumozták a ház bérleti szerződését, a Marom Klub Kft.-t viszont csak július 4-én jegyezte be a cégbíróság.

Igaz később  a bérbeadó és a bérlő is közös nyilatkozatában erősítették meg, hogy négy éve fizetik a bérleti díjat. A határozat ellen az Auróra felülvizsgálati keresetet nyújtott be, és jogvédelmet kért, azaz az Auróra Kioszk ma is jogszerűen nyitva tart.

photo_camera Fotó: Halász Júlia/444

A bíróság most arra hivatkozva semmisítette meg a határozatot, hogy az önkormányzat nem értesítette a helyet arról, hogy eljárás folyik ellene, ezért el is marasztalta az Önkormányzatot. Ugyanakkor az Auróra körüli önkormányzati kavarás ezzel sem szűnik meg, mivel az bíróság egyúttal arra is kötelezte az önkormányzatot, hogy új eljárást indítsanak ellenük. 

Túl sokáig nem lesz nyugtunk, biztosan fog új eljárás fog indulni, de azért mi ennek is örülünk – a kis győzelem is győzelem” - értékelte a helyzetet az Auróra a tárgyalás után.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.