Megsemmisítette a bíróság a határozatot, amivel a Józsefvárosi Önkormányzat be akarta záratni az Aurórát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Fővárosi Törvényszék kedden megsemmisítette a Józsefvárosi Önkormányzat határozatát, amivel július végén be akarta záratni a klubot. Az önkormányzat akkor egy adminisztrációs hibára hivatkozott, mivel 2014. július 1-jére dátumozták a ház bérleti szerződését, a Marom Klub Kft.-t viszont csak július 4-én jegyezte be a cégbíróság.

Igaz később  a bérbeadó és a bérlő is közös nyilatkozatában erősítették meg, hogy négy éve fizetik a bérleti díjat. A határozat ellen az Auróra felülvizsgálati keresetet nyújtott be, és jogvédelmet kért, azaz az Auróra Kioszk ma is jogszerűen nyitva tart.

Fotó: Halász Júlia/444

A bíróság most arra hivatkozva semmisítette meg a határozatot, hogy az önkormányzat nem értesítette a helyet arról, hogy eljárás folyik ellene, ezért el is marasztalta az Önkormányzatot. Ugyanakkor az Auróra körüli önkormányzati kavarás ezzel sem szűnik meg, mivel az bíróság egyúttal arra is kötelezte az önkormányzatot, hogy új eljárást indítsanak ellenük. 

Túl sokáig nem lesz nyugtunk, biztosan fog új eljárás fog indulni, de azért mi ennek is örülünk – a kis győzelem is győzelem” - értékelte a helyzetet az Auróra a tárgyalás után.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.