Verhofstadt Orbánnak: Előbb elrakta a pénzünket, most szétrombolja Európát

külföld
2018 november 06., 10:19
comments 549

Saját óriásplakátot indított útnak kedd délelőtt Guy Verhofstadt, amin Orbán Viktornak üzen. Az európai liberális párt, az ALDE európai parlamenti frakcióvezetője egy teherautóra szerelt plakát a Luxembourg térről indult, majd az Európai Néppárt székházához a magyar nagykövetséghez megy, de közben érinti az Európai Tanács és az Európai Bizottság épületét is. 

"Előbb eltette a pénzünket, most lerombolná Európát,"

áll a plakáton.

link Forrás
link Forrás

Verhofstadt korábban többször is hangot adott annak a véleményének, hogy az EU nem finanszírozhatja tovább az illiberalizmust, mert megengedhetetlen, hogy az illiberális elitek az európai adófizetők pénzén gazdagodjanak, és azt is írta, hogy Magyarországot és Lengyelországot most nem vennék fel az EU-ba. Nem véletlen, hogy a magyar kormány legújabb kampányában a liberális politikus is helyet kapott, Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója egészen addig ment, hogy azt mondta:

Verhostadt "maga testesíti meg a legnagyobb veszélyt a kereszténységre."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.