A GVH eljárást indított az Alza.hu ellen, mert úgy véli, a cég „Black Friday” akciója valótlan árkedvezményt ígért

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárást indított a webáruházat üzemeltető Alza.hu Kft.-vel szemben, mert úgy véli, hogy a vállalkozás „Black Friday” akciója megsérthette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát.

A GVH közleménye kiemeli: a cég akciója népszerűsítésére alkalmazott képi és szöveges üzenetei azt a benyomást kelthették, hogy kiemelkedő mértékű, akár 80 százalékos kedvezményre tehetnek szert a Black Friday idején történő vásárlással, de a GVH azt valószínűsíti, hogy az akcióban részt vevő termékek csak egy szűk köre volt elérhető 80 százalék feletti kedvezménnyel, és a kimagasló árleszállítás nem a hirdetésekben kiemelt termékeket érintette.

A GVH szerint gyanítható, hogy a vállalkozás ugyanilyen elnevezéssel 2018-ban többször is folytathatott kampányokat, ezekre is kiterjed a GVH vizsgálata.

Fotó: alza.hu/Youtube

A GVH korábban többször szabott ki versenyfelügyeleti bírságot a fogyasztókat megtévesztő „Black Friday”, illetve adventi hétvégi akciók miatt. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam 3 hónap, a megindítása nem jelenti azt, hogy a vállalkozás a feltételezett jogsértést elkövette – közölték. (MTI)