Elindult a nyomozás a Tenisz Szövetségnél, a minisztérium ezután inkább saját hatáskörben osztja ki a tornák után járó milliárdokat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!


Hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást a Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő vezette teniszszövetség ellen a Fővárosi Főügyészség, derült ki a hétvégén. Az Index úgy értesült, hogy a sportot felügyelő Emmiben azonnal intézkedtek: 

a nagy tenisztornák után járó pénzek szétosztását inkább saját hatáskörbe, a sportállamtitkárság felügyelete alá rendelték. 

Úgy tűnik elfogyott a bizalom Szűcs körül. A lap szerint így a 2017-re vonatkozó 2,7 milliárdos támogatást már át sem utalták a szövetségnek. 

A nyomozás azután kezdődött, hogy a Magyar Tenisz Szövetség egyik tagszervezete október végén tett feljelentést a szövetség gazdálkodása miatt. Úgy tudni, hogy rendre olyan munkákat szerveztek ki, amiket házon belül is el tudtak volna végezni, az pedig már a Pénzügyminisztériumnak is feltűnt, hogy micsoda pénzeket költenek ideiglenes versenyhelyszínekre:

csak az elmúlt két évben három ilyen stadiont építettek fel, majd szedtek szét - 1,7 milliárd forint értékben. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.