Hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást az ügyészség a Magyar Tenisz Szövetségnél

sport
2018 október 29., 07:24
comments 61

Hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást a Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő vezette teniszszövetség ellen a Fővárosi Főügyészség - írta meg a hvg.hu a hétvégén. Az értesülést később a hatóságok is megerősítették. 

Szûcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke (b), Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár (k) és Kovács Ferenc polgármester (j) a Marso Tenisz Centrum avatásán 2018. március 1-jén
photo_camera Szûcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke (b), Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár (k) és Kovács Ferenc polgármester (j) a Marso Tenisz Centrum avatásán 2018. március 1-jén Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

A szövetség belviszályaival a 444-en is foglalkoztunk, és az elmúlt hónapokban több helyen is írtak arról, hogy az MTSZ gazdálkodását sok kritika éri. Ez részben összefügg azzal, hogy a teniszszövetség költségvetése nőtt talán a legdrasztikusabb módon az elmúlt nyolc év során: 2011-ben alig több mint 38 milliós büdzsét biztosított számukra az állam, tavaly már 2,8 milliárdot. 

Nem független ettől, hogy a két legelismertebb magyar játékos, Babos Tímea és Fucsovics Márton és menedzsmentjeik minden kapcsolatot megszakítottak a szövetséggel. 

A 24.hu írt arról szeptemberben, hogy már a Pénzügyminisztériumnak is szemet szúrt, micsoda őrült pénzeket emésztenek fel a nemzetközi tornákra felhúzott ideiglenes arénák. Csak az elmúlt két évben három ilyen stadiont építettek fel, majd szedtek szét - 1,7 milliárd forint értékben. 

A hvg.hu szerint a szövetség egyik tagszervezete tett feljelentést. Az RTL információi ezt annyival egészítették ki, hogy állítólag olyan munkákat szerveztek ki a szövetségből, amiket házon belül is el lehetett volna végezni, és előfordult az is, hogy egyes megbízások esetében a drágább ajánlatot fogadták el a szervezet vezetői. 

A NAV illetékes bűnügyi igazgatósága kezdett nyomozást az ügyben, erősítette meg a tévének a főügyészség szóvivője. Érdekes, hogy a szövetségben nem tudnak a nyomozásról, legalább is ezt állították az RTL Klub kérdésére válaszolva, és aláhúzták, hogy ők mindig mindenben törvényesen jártak és járnak el. (RTL Klub / hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.