Visszakozik a kormány, sporteseményekre mégis maradhat az adómentes cafeteria-juttatás

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Index ír arról, hogy a nyáron ugyan szinte teljesen eltörölte a  cafeteriajuttatásokat a kormány, a fideszes Bánki Erik beadott egy módosítót a parlamentnek, mely alapján egy területen mégis visszakoznának: sportrendezvényekre és kulturális szolgáltatásokra továbbra is lehetne adómentes juttatásként jegyet adni a munkavállalóknak.  

Azaz sporteseményekre szóló jegyek és bérletek mellett lehetne még kulturális rendezvényekre, például kiállításokra, színházi darabokra vagy koncertekre jegyeket és bérleteket adni a dolgozóknak, ahogy a könyvtári beiratkozási díj is juttatható lenne adómentesen. 

A salátatörvénybe rejtett módosító már átment a gazdasági bizottságon, heteken belül a parlament elé kerülhet. 

Mint a lap írja, a kormány, miközben nyáron többek között eltörölte a lakáscélú munkáltatói támogatás adómentességét, a kockázati biztosítás munkáltató által megfizetett díjának adómentességét, vagy a diákhitel törlesztéséhez adott munkáltatói juttatás adómentességét, a szintén akkor eltörölt sport- és kulturális rendezvényekre vonatkozó adómentességet most visszaállítaná. 

Ami persze sovány vigaszt jelent azoknak a munkavállalóknak, akiket érzékenyen érintett a cafeteria-rendszer felszámolása például a lakhatási támogatás felszámolása miatt, és akik kedden tüntettek is emiatt

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.