Visszakozik a kormány, sporteseményekre mégis maradhat az adómentes cafeteria-juttatás

gazdaság
2018 november 07., 08:51
comments 135

Az Index ír arról, hogy a nyáron ugyan szinte teljesen eltörölte a  cafeteriajuttatásokat a kormány, a fideszes Bánki Erik beadott egy módosítót a parlamentnek, mely alapján egy területen mégis visszakoznának: sportrendezvényekre és kulturális szolgáltatásokra továbbra is lehetne adómentes juttatásként jegyet adni a munkavállalóknak.  

Azaz sporteseményekre szóló jegyek és bérletek mellett lehetne még kulturális rendezvényekre, például kiállításokra, színházi darabokra vagy koncertekre jegyeket és bérleteket adni a dolgozóknak, ahogy a könyvtári beiratkozási díj is juttatható lenne adómentesen. 

A salátatörvénybe rejtett módosító már átment a gazdasági bizottságon, heteken belül a parlament elé kerülhet. 

Mint a lap írja, a kormány, miközben nyáron többek között eltörölte a lakáscélú munkáltatói támogatás adómentességét, a kockázati biztosítás munkáltató által megfizetett díjának adómentességét, vagy a diákhitel törlesztéséhez adott munkáltatói juttatás adómentességét, a szintén akkor eltörölt sport- és kulturális rendezvényekre vonatkozó adómentességet most visszaállítaná. 

Ami persze sovány vigaszt jelent azoknak a munkavállalóknak, akiket érzékenyen érintett a cafeteria-rendszer felszámolása például a lakhatási támogatás felszámolása miatt, és akik kedden tüntettek is emiatt

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.