Amerikai tengerészgyalogos veterán lőtt le 12 embert egy kaliforniai bárban

külföld
2018 november 08., 15:28

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a Ventura megyei sheriff, Geoff Dean annak a kaliforniai lövöldözésnek az ügyében, amely csütörtökre virradó éjszaka történt egy Thousand Oaks-i, western tematikájú táncos szórakozóhelyen.

A lövöldözés során 13 ember halt meg, köztük az elkövető, akit a sheriff Ian David Longként azonosított. A 28 éves Long volt tengerészgyalogos, 2008-tól 2013-ig szolgált az Egyesült Államok hadseregében. A sheriff szerint “kisebb ügyek” miatt már korábban is a hatóságok látókörébe került, például egy közlekedési baleset miatt, illetve a férfi 2015-ben testi sértés áldozata is volt.

photo_camera Fotó: DAVID MCNEW/AFP

A rendőrségnek ugyanakkor még fogalma sincs arról, hogy a férfi miért ment a bárba, és kezdett lövöldözni.

Az eset során meghalt egy rendőr is, Ron Helus. Ő és egy kollégája érkeztek ki elsőnek a helyszínre, és tűzharcba keveredtek Longgal. Helust több találat érte, később a kórházban halt meg. A másik rendőr ezután megvárta az erősítést. Longot később holtan találták a helyszínen, a sheriff szerint öngyilkos lehetett.  (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.