Amerikai tengerészgyalogos veterán lőtt le 12 embert egy kaliforniai bárban

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a Ventura megyei sheriff, Geoff Dean annak a kaliforniai lövöldözésnek az ügyében, amely csütörtökre virradó éjszaka történt egy Thousand Oaks-i, western tematikájú táncos szórakozóhelyen.

A lövöldözés során 13 ember halt meg, köztük az elkövető, akit a sheriff Ian David Longként azonosított. A 28 éves Long volt tengerészgyalogos, 2008-tól 2013-ig szolgált az Egyesült Államok hadseregében. A sheriff szerint “kisebb ügyek” miatt már korábban is a hatóságok látókörébe került, például egy közlekedési baleset miatt, illetve a férfi 2015-ben testi sértés áldozata is volt.

Fotó: DAVID MCNEW/AFP

A rendőrségnek ugyanakkor még fogalma sincs arról, hogy a férfi miért ment a bárba, és kezdett lövöldözni.

Az eset során meghalt egy rendőr is, Ron Helus. Ő és egy kollégája érkeztek ki elsőnek a helyszínre, és tűzharcba keveredtek Longgal. Helust több találat érte, később a kórházban halt meg. A másik rendőr ezután megvárta az erősítést. Longot később holtan találták a helyszínen, a sheriff szerint öngyilkos lehetett.  (CNN)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.