Amerikai tengerészgyalogos veterán lőtt le 12 embert egy kaliforniai bárban

2018 november 8., csütörtök 15:28
160

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a Ventura megyei sheriff, Geoff Dean annak a kaliforniai lövöldözésnek az ügyében, amely csütörtökre virradó éjszaka történt egy Thousand Oaks-i, western tematikájú táncos szórakozóhelyen.

A lövöldözés során 13 ember halt meg, köztük az elkövető, akit a sheriff Ian David Longként azonosított. A 28 éves Long volt tengerészgyalogos, 2008-tól 2013-ig szolgált az Egyesült Államok hadseregében. A sheriff szerint “kisebb ügyek” miatt már korábban is a hatóságok látókörébe került, például egy közlekedési baleset miatt, illetve a férfi 2015-ben testi sértés áldozata is volt.

Fotó: DAVID MCNEW/AFP

A rendőrségnek ugyanakkor még fogalma sincs arról, hogy a férfi miért ment a bárba, és kezdett lövöldözni.

Az eset során meghalt egy rendőr is, Ron Helus. Ő és egy kollégája érkeztek ki elsőnek a helyszínre, és tűzharcba keveredtek Longgal. Helust több találat érte, később a kórházban halt meg. A másik rendőr ezután megvárta az erősítést. Longot később holtan találták a helyszínen, a sheriff szerint öngyilkos lehetett.  (CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt