Lemondott Jo Johnson, Boris Johnson Brexit-ellenes öccse

Jo Johnson.Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Lemondott Theresa May kormányában betöltött államtitkári posztjáról Jo Johnson, a volt brit külügyminiszter és a Brexit-kampány egyik legfőbb arca, Boris Johnson öccse. Jo Johnson bátyjával ellentétben ellenezte Nagy-Britannia kilépését az EU-ból, távozásakor így új népszavazás kiírását követelte a kérdésben. Felvetését Theresa May elutasította.

"Nagy-Britannia a második világháborút követő legnagyobb válsága küszöbén áll" - mondta Johnson, aki szerint a Brexit az 1956-os szuezi válság óta a legnagyobb bénázás a brit kormányzásban, pedig akkor Nagy-Britanniának az USA utasítására szégyenszemre vissza kellett vonnia csapatait Egyiptomból.

Mivel szerinte mostanra már egyértelmű, hogy két borzalmas megoldás, ahogy ő fogalmazott, a vazallusság és a káosz között lehet választani, "az volna demokratikus, ha a nép mondhatná ki a végső szót", indokolta, hogy miért kéne szerinte új népszavazást tartani. (Via Reuters)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.