Orbán fogadni merne, hogy a CEU nem lép le Budapestről

politika
2018 november 09., 06:41

A miniszterelnök a CEU ügyét is szóba hozta a szokásos pénteki rádióinterjújában, és nem úgy tűnt, mintha a kormány változtatni akarna az eddigi hozzáállásán.

A Soros-egyetem ügye az régi ügye a magyar politikának, és mióta itt vannak Magyarországon, állandó hisztériakeltés van körülöttük” 

- jelentette ki Orbán.,

Igyekezett kisebbíteni az ügy jelentőségét, szerinte magyar mértékkel mérve sem nagy egyetemről van szó, aminek 1700 körüli hallgatója van, akiknek ráadásul 80 százaléka külföldi lehet.

A CEU rektora október végén jelentette be, hogy Bécsbe költöztetik az egyetem kínálatának nagy részét adó, amerikai akkreditációjú képzéseket, ha a magyar kormány decemberig sem írja alá az intézmény működéséhez szükséges egyezményt New York állammal. De az interjú alapján úgy tűnt, Orbán Viktor szerint a kormánynak már nincs dolga ezzel: 

„Egyértelmű törvények vannak Magyarországon, ezek mindenkire vonatkoznak, mindenkinek be kell tartani, és hiába keltenek politikai hisztériát egy-egy egyetem körül, nem vagyok hajlandó senkinek törvényen kívüliséget biztosítani.

Orbán blöffnek tartja, hogy a CEU elmenne Magyarországról, mert szerinte az itthoni működésüknek minden törvényi feltétele megvan. „Merek nagy tétekbe fogadni, hogy fogjuk még őket látni itt, Budapesten

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.