Pert nyert a Kétfarkú Kutya Párt: továbbra is ingyenes marad a közterületi aláírásgyűjtés

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért gyűjtött volna aláírást Ajkán egész novemberben és decemberben. Ehhez kértek is engedélyt a rendőrségtől, ennek kiadását azonban a hatóság megtagadta, mondván, ennyi időre nem lehet politikai akciót bejelenteni, és hogy az aláírásgyűjtés nem is esik a gyülekezési törvény hatálya alá, ami ugyanis egy aláírásgyűjtő stand körül kialakul, az nem is politikai gyűlés.

Ezzel viszont a rendőrség azt érte volna el, hogy a standolásra ne a gyülekezési törvényt, hanem a közterületi rendtartási törvény rendelkezéseit kelljen irányadónak tekinteni, ez pedig sokkal kevesebb jogot biztosított volna a standolóknak, sőt az önkormányzat még pénzt is kérhetett volna a közterület használatáért.

Az MKKP meg is támadta a döntést a Fővárosi Törvényszéken, ahol nekik adtak igazat. (Index)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.