Pert nyert a Kétfarkú Kutya Párt: továbbra is ingyenes marad a közterületi aláírásgyűjtés

POLITIKA
2018 november 09., 06:33
comments 98

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért gyűjtött volna aláírást Ajkán egész novemberben és decemberben. Ehhez kértek is engedélyt a rendőrségtől, ennek kiadását azonban a hatóság megtagadta, mondván, ennyi időre nem lehet politikai akciót bejelenteni, és hogy az aláírásgyűjtés nem is esik a gyülekezési törvény hatálya alá, ami ugyanis egy aláírásgyűjtő stand körül kialakul, az nem is politikai gyűlés.

Ezzel viszont a rendőrség azt érte volna el, hogy a standolásra ne a gyülekezési törvényt, hanem a közterületi rendtartási törvény rendelkezéseit kelljen irányadónak tekinteni, ez pedig sokkal kevesebb jogot biztosított volna a standolóknak, sőt az önkormányzat még pénzt is kérhetett volna a közterület használatáért.

Az MKKP meg is támadta a döntést a Fővárosi Törvényszéken, ahol nekik adtak igazat. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.