Pert nyert a Kétfarkú Kutya Párt: továbbra is ingyenes marad a közterületi aláírásgyűjtés

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért gyűjtött volna aláírást Ajkán egész novemberben és decemberben. Ehhez kértek is engedélyt a rendőrségtől, ennek kiadását azonban a hatóság megtagadta, mondván, ennyi időre nem lehet politikai akciót bejelenteni, és hogy az aláírásgyűjtés nem is esik a gyülekezési törvény hatálya alá, ami ugyanis egy aláírásgyűjtő stand körül kialakul, az nem is politikai gyűlés.

Ezzel viszont a rendőrség azt érte volna el, hogy a standolásra ne a gyülekezési törvényt, hanem a közterületi rendtartási törvény rendelkezéseit kelljen irányadónak tekinteni, ez pedig sokkal kevesebb jogot biztosított volna a standolóknak, sőt az önkormányzat még pénzt is kérhetett volna a közterület használatáért.

Az MKKP meg is támadta a döntést a Fővárosi Törvényszéken, ahol nekik adtak igazat. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.