A reptéri nyomozók rámentek a ferihegyi poggyásztolvajokra, meg is találták őket: Olaszországban

2018 november 10., szombat 6:23
291

Az utóbbi hónapokban többször is volt hír arról, hogy tolvajok dézsmálják a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkező járatok feladott csomagjait. A rendőrség szombaton közölte, hogy a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) az alkalomszerűnek nevezett poggyászfosztogatások számának alacsonyan tartása érdekében 2018-ban több mint ötezer repülőgép csomagrakodását figyelte meg. Ezeknek az ellenőrzéseknek szerintük vannak látható és vannak operatív elemei is.

Most például lebuktatták a Róma-Budapest járat fosztogatóit, amelyre korábban érkezett már panasz. Az RRI nyomozói 2018. november 8-án Rómában az érintett járatra feladtak egy bőröndöt és abban készpénzt helyeztek el, feljegyezve a bankjegyek sorozatszámát.

S lőn, a gép megérkezését követően a rendőrök azt tapasztalták, hogy a csomagból a pénz hiányzik, azt valaki ellopta.

Sőt, három utas is feljelentést tett, mert a feladott bőröndjeiket felforgatva, illetve nyitva találták, végül pedig kiderült, hogy valakik összesen kilenc csomagot nyitottak fel. A repülő lepakolását végző munkásokat a nyomozók azonnal leellenőrizték, de náluk bűncselekményből származó értéket nem találtak. Így felmerült a gyanú, hogy a bűncselekmény nem a járat érkezésekor történt.

Az RRI munkatársai felvették a kapcsolatot az olasz hatósággal, akik a gyors nemzetközi információcsere után intézkedés alá vonták a budapesti járat olasz rakodóit és megtalálták náluk a magyar rendőrök által a bőröndbe helyezett készpénzt, valamint egyéb értéktárgyakat.

Tekintve, hogy a poggyászfosztogatás nemzetközi jelenség, a rendőrség továbbra is azt tanácsolja a légi közlekedést választó utasoknak, hogy műszaki cikkeket, készpénzt, ékszereket ne hagyjanak a feladott poggyászukban - írja a rendőrség. (Police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt