Blokádokkal, tüntetésekkel tiltakoztak Bulgáriában az autósok terhei ellen

Bulgária húsz városában tartottak vasárnap tiltakozó megmozdulásokat, az autósok növekvő terhei ellen. 

Több helyen fontos utakat is lezártak a demonstráló autósok, például órákig nem lehetett közlekedni a legfontosabb Görögországba menő úton. A tiltakozók sok helyen a kormány távozását követelték, és az ellenzéki szocialisták támogatták a megmozdulásokat.

Az autós társadalom növekvő terhei ellen mozdultak meg ezek az emberek Szófiában.Fotó: STR/AFP

A tüntetők egyrészt azért vonultak ki, mert egyre drágább a benzin. Másrészt azért, mert jövőre emelkedik a régi és környezetszennyező autók adója, és a kötelező biztosítás is. Sokan felháborítónak tartják, hogy az adóemeléssel éppen a legszegényebbeket büntetik.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.