Ezúttal nem a zsidók jártak jól

2018 november 11., vasárnap 7:04
130
Páran a Legpechesebbek közül

Globális szinten is ritka az ekkora pechvogelség, más nevén a palimadárság.

Az történt, hogy egy csapat focifanatikus, de ugyanannyira vallásos Boca Juniors-rajongó Buenos Aires-i argentin zsidó meg akarta nézni a Meccsek Meccsét, vagyis a városi rivális River Plate elleni Libertadores-kupadöntő első körét. (Itt olvasható a cikkünk róla.) Ez önmagában még nem lett volna nagy sztori, mert argentinok milliói vannak így ezzel. Csakhogy hőseink a meccs szombat délutáni időpontja után befejeződő rituális szombat miatt nem nézhették volna meg a döntőt. A sábesz ugyanis az első szombat esti csillagok megjelenéséig tart, a Boca-River kezdési időpontja viszont helyi idő szerint a meglepően korai délután 5 óra volt.

A furfangos fanatikusok ezért azt találták ki, hogy átrepülnek Barcelonába, ott ugyanis az időeltolódás miatt már szombat estére esett a meccs kezdete.

Vagyis esett volna, mert mint az mostanra már ismert, a meccset a viharos időjárás miatt a kezdés előtt nem sokkal áttették vasárnapra. Így a 30 ortodox ráfaragott, mint egyszeri székely a kopjafára.

(via nso.hu)Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt