Az Index szerint talán nem teljesen jogszerűen hízik utólag a felcsúti TAO-program

bűnügy
2018 november 12., 07:46
comments 106
A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) új sport- és konferenciaközpontjának sportcsarnoka Felcsúton.
photo_camera A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) új sport- és konferenciaközpontjának sportcsarnoka Felcsúton. Fotó: MTI Fotószerkesztõség/Illyés Tibor/MTI/MTVA

Gondolnák vagy sem, vannak furcsaságok akörül, hogy egy 1800 lelkes faluban épült fel Magyarország legnagyobb multifunkciós sportcsarnoka. A felcsúti sportcsarnokot októberben adták át, használatbavételi engedélyezése szeptember 24-én indult el, vagyis addigra már le kellett záruljon a műszaki átadás-átvétele.

Ez utóbbi azért érdekes, mert egyértelműen jelzi, hogy amikor idény nyáron, június 20-án 3,6 milliárd forint plusz támogatást igényeltek az építéséhez a bővülő műszaki tartalomra hivatkozva, az épület már javarészt állt. Ez pedig azért érdekes, mert a törvény alapján a sportszervezetnek "a módosítás okáról való tudomászszerzéstől számított 30 napon belül" kell kérelmeznie a módosítást, vagyis ez alapján Felcsúton csak május 20-án vették észre, hogy az augusztus 31-én átadni tervezett beruházás vagy 30 százalékkal megdrágul a változó műszaki tartalom miatt.

Nagy büszkeségük, a futópálya.
photo_camera Nagy büszkeségük, a futópálya. Fotó: MTI Fotószerkesztõség/Illyés Tibor/MTI/MTVA

Az Index szerint mindezt a TAO-törvény egy olyan passzusára hivatkozva kérték, amely az ő és a Transparency jogászainak véleménye szerint pont kizárja az ilyen jeleggű módosítások elfogadását. A bonyolult sztori részleteit az Indexen olvashatják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.