Elfogott egy támadót a fekete biztonsági őr, a kiérkező rendőrök őt lőtték le a fegyveres helyett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Rendőrök meglőttek egy színesbőrű fegyveres biztonsági őrt Chicago egyik külvárosában hétfő hajnalra virradóan 4 óra után. A 26 éves Jemel Roberson a helyszínen életét vesztette. 

Az eset nagy viharokat kavart a városban, mert Roberson épp megakadályozott egy fegyveres támadást a szórakozóhelyen, ahol szolgálatban volt. Tömegverekedés tört ki a kocsmában, aminek a végén négy lövés is eldördült, többen megsebesültek. 

Az őr letérdeltette a támadót, és fegyvert fogva rá várta a kiérkező rendőröket, akik viszont rosszul mérték fel a helyzetet, és tüzet nyitottak Robersonra.

Ismerői szerint a szerencsétlenül járt biztonsági őr gospelénekesként is ismert volt a környéken, és rendőr szeretett volna lenni.  

A szemtanúk szerint egyértelműen az történt, hogy az első kiérkező rendőr úgy ítélte meg, hogy Roberson a támadó, és lőtt. Robersonnak volt fegyverviselési engedélye, jogosan használta fegyverét, hogy leszerelje a balhés elemeket, de ő maga nem sütötte el a pisztolyát. 

A Midlothian rendőrség elismerte, hogy egy emberük nyitott tüzet Robersonra. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.