Elfogott egy támadót a fekete biztonsági őr, a kiérkező rendőrök őt lőtték le a fegyveres helyett

Rendőrök meglőttek egy színesbőrű fegyveres biztonsági őrt Chicago egyik külvárosában hétfő hajnalra virradóan 4 óra után. A 26 éves Jemel Roberson a helyszínen életét vesztette. 

Az eset nagy viharokat kavart a városban, mert Roberson épp megakadályozott egy fegyveres támadást a szórakozóhelyen, ahol szolgálatban volt. Tömegverekedés tört ki a kocsmában, aminek a végén négy lövés is eldördült, többen megsebesültek. 

Az őr letérdeltette a támadót, és fegyvert fogva rá várta a kiérkező rendőröket, akik viszont rosszul mérték fel a helyzetet, és tüzet nyitottak Robersonra.

Ismerői szerint a szerencsétlenül járt biztonsági őr gospelénekesként is ismert volt a környéken, és rendőr szeretett volna lenni.  

A szemtanúk szerint egyértelműen az történt, hogy az első kiérkező rendőr úgy ítélte meg, hogy Roberson a támadó, és lőtt. Robersonnak volt fegyverviselési engedélye, jogosan használta fegyverét, hogy leszerelje a balhés elemeket, de ő maga nem sütötte el a pisztolyát. 

A Midlothian rendőrség elismerte, hogy egy emberük nyitott tüzet Robersonra. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.