Micsoda bosszút állt a Fidesz a jobbikos képviselőn, aki a magánrepülőgépezésről merte kérdezni Orbánt a parlamentben

2018 november 12., hétfő 15:00
191

Itt a folytatása, hogy a jobbikos Szilágyi György október 1-jén a parlamentben kérdezte Orbán Viktort arról, hogy a miniszterelnök magánrepülőgépen jár meccsre. 

Szilágyi akkor azt mondta, hogy több mint aggályos, hogy a miniszterelnök ilyen értékes utakat fogad el a sokmilliárdos közbeszerzéseket nyerő Garancsi Istvántól.

Orbán Viktor a válaszában egyrészt azt mondta, hogy ő már harminc éve így jár meccsekre, ráadásul a „magyar miniszterelnök legyen ott a fontos sport- és kulturális eseményeken. 

Orbán azzal zárta a válaszát, hogy nem véletlen, hogy Szilágyi „folyamatosan éles és személyes támadásokat intéz a kormánytagok ellen”, mégpedig azért, mert „személyes sérelmei vannak, hiszen a családja személyes haszonélvezője volt a félkarú rablóknak, ezeket mi betiltottuk, ez komoly veszteség az önök számára, megértem az ebből fakadó engesztelhetetlen dühöt, de azt tanácsolom, hogy tegye félre és lépjen ezen túl”. 

Főnökének, a családi gazdasági ügyek nagy ismerőjének szavát Simon Róbert Balázs fideszes képviselő értette meg mostanra. Elérkezettnek látta az időt, hogy interpellációt intézzen a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszternek „Milyen érdeksérelem fűti az indulatokat?” címmel. 

Simon arról kérdezte a minisztert, hogy a jobbikos Szilágyi vajon miért nem szavazta meg 2012-ben (!) a nyerőgépek betiltását, talán csak nem azért, mert a sógora jelentős haszontól esett el emiatt? 

Simon aztán szinte szó szerint megismételte Orbán szavait, szerinte Szilágyi a betiltást követően „vehemens támadást indított a kormánnyal szemben, és ahogy tapasztaljuk, indulata a mai napig sem csillapodott. A kormány lejáratása érdekében bármilyen valótlan és sértő állítással képes előállni, csak hogy elégtételt vegyen”.

Simon Róbert Balázs

Azt nem lehet állítani, hogy Simon Róbert ne fontos kérdésekről kérdezné általában a kormányt:

  • Milyen érdekek mentén állhatnak ki még mindig a baloldali pártok Czeglédy Csaba mellett? 
  • Számíthatnak-e Magyarország kormányának támogatásra a következő időszakban is az autóipar hazai szereplői?
  • Győr az öntvények gyártásában is élre törhet?

Simon mostani kérdésére Fónagy János államtitkár válaszolt, arra jutottak, hogy minden bizonnyal igaza van Orbán/Simonnak. A választ a fideszes képviselő elfogadta. Magánrepülőgépekről a kérdésben és a válaszban nem esett szó. 

Fónagy János

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt