Szijjártó szerint ideje lenne helyreállítani az EU-orosz gazdasági együttműködést

gazdaság
2018 november 12., 11:43
comments 171
Szijjártó Péter a Gazprom székházának folyosóján várja, hogy találkozhasson Alekszej Miller ügyvezető igazgatóval.
photo_camera Szijjártó Péter a Gazprom székházának folyosóján várja, hogy találkozhasson Alekszej Miller ügyvezető igazgatóval. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Európának egyértelmű gazdasági érdeke, hogy újraépítse a gazdasági együttműkdöést Oroszországgal, jelentette ki Szijjártó Péter magyar külügyminiszter, aki a Világgazdasági Fórum Globális Jövő Tanácsában adhat elő két éven át az Európa regionális jövőjéről szóló szekcióban. Ennek ülésén hétfőn Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter és Makszim Oreskin orosz gazdaságfejlesztési miniszter adott elő Szijjártó mellett.

A magyar külügyminiszter arról beszélt, hogy világkereskedelmi háború látszik kirajzolódni, ezért kéne felújítani az együttműködést Oroszországgal. Azzal az Oroszországgal, amit az EU szankciókkal sújtott. Részben azért, mert elfoglalta és magához csatolta a szomszédos Ukrajna egy részét, másrészt mert titkosszolgálatai folyamatosan avatkoznak be Európában, és gyilkolnak például idegméreggel.

Szijjártó viszont azt szeretné, ha az EU visszatérne korábbi elképzeléséhez, a Liszabontól Vlagyivosztokig tartó kereskedelmi térség ötletéhez. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.