A tiltakozások miatt Kína csak később engedélyezi a tigris- és orrszarvúcsontok kereskedelmét

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Fotó: STR/AFP

Hatalmas felháborodást okozott október végén, amikor kiderült, hogy Kínában 25 év után részben feloldják a tigris- és orrszarvúcsontok kereskedelmének tiltását. Így az 1993 óta életben lévő tilalom csak a vadon élő egyedekre vonatkozott volna, a fogságban élt állatok csontjait felkészült kórházakban képzett orvosok használhatták volna.

Most a hatóságok bejelentették, hogy miután megvizsgálták a helyzetet,

arra jutottak, hogy elhalasztják a tilalom feloldását.A tigrisek és az orrszarvúk testrészeit a kínai gyógyászatban a láztól az agyhártyagyulladás kezeléséig sok mindenre használják, miközben a jótékony hatásuk egyáltalán nem bizonyított.(BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.