Közlekedésfigyelő kamerákat szerelnek fel az illegális gyorsulók kedvelt budapesti útszakaszain

2018 november 14., szerda 10:48
109

Az Index ír arról, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a képviselők egyhangúlag döntöttek arról, hogy új, állandó közlekedésbiztonsági kamerákat létesítenek a gyorshajtások miatt a III. kerületben a Szentendrei úton és a XIII. kerületben, a Váci úton.

A Váci út egy szakasza Újpest felé Fotó: Google Maps

Az előterjesztés szövege szerint a beruházás oka, hogy 

a város ezen pontjain az elmúlt években nagyon megsűrűsödtek a halállal vagy súlyos sérüléssel végződő közlekedési balesetek, nem ritkán illegális gyorsulási versenyek miatt.A lap szerint a kamerákat a Szentendrei út kivezető oldalán a Záhony utcai kereszteződés előtt, a bevezető oldalon a Mátyás Király úti kereszteződés előtt, továbbá a XIII. kerületi Váci út 169. szám előtt helyezik el.  A beruházás hozzávetőleg bruttó 400 millió forintba kerül a városnak.  

2017 márciusában brutális karambol történt a Szentendrei úton. A vétkes O. Áron első fokon 7,5 év börtönt kapott, miután 160 km/órával, ittasan, fékezés nélkül egy szabályosan pirosban várakozó autóba hajtott. A balesetben ketten meghaltak. (Index

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt