Közlekedésfigyelő kamerákat szerelnek fel az illegális gyorsulók kedvelt budapesti útszakaszain

Az Index ír arról, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a képviselők egyhangúlag döntöttek arról, hogy új, állandó közlekedésbiztonsági kamerákat létesítenek a gyorshajtások miatt a III. kerületben a Szentendrei úton és a XIII. kerületben, a Váci úton.

A Váci út egy szakasza Újpest feléFotó: Google Maps

Az előterjesztés szövege szerint a beruházás oka, hogy 

a város ezen pontjain az elmúlt években nagyon megsűrűsödtek a halállal vagy súlyos sérüléssel végződő közlekedési balesetek, nem ritkán illegális gyorsulási versenyek miatt.A lap szerint a kamerákat a Szentendrei út kivezető oldalán a Záhony utcai kereszteződés előtt, a bevezető oldalon a Mátyás Király úti kereszteződés előtt, továbbá a XIII. kerületi Váci út 169. szám előtt helyezik el.  A beruházás hozzávetőleg bruttó 400 millió forintba kerül a városnak.  

2017 márciusában brutális karambol történt a Szentendrei úton. A vétkes O. Áron első fokon 7,5 év börtönt kapott, miután 160 km/órával, ittasan, fékezés nélkül egy szabályosan pirosban várakozó autóba hajtott. A balesetben ketten meghaltak. (Index

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.