A Football Leaks kiszivárogtatta, hogy N'Golo Kanté még annál is becsületesebb, mint bárki gondolta volna

gazdaság
2018 november 15., 12:44
comments 69

Ritkán fordul elő, hogy valakiről egy minden szennyet a világ elé táró tényfeltáró sorozat bizonyítsa be végképp, hogy mennyire becsületes. De most ez történt meg N'Golo Kantéval, a Chelsea és a francia válogatott védekező középpályásával. 

A Football Leaks nevű, fociklubok titkos dokumentumait Wikileaks-szerűen kiszivárogtató blog és a német Spiegel közös nyomozásának újabb, a napokban indult fázisa máris hatalmas botrányokat kavart. Megírták például, hogy Infantino FIFA-elnök még UEFA-vezető korában hogyan fedezte a pénzügyi fair play szabályait durván megsértő PSG-t és Manchester Cityt, illetve hogy a leggazdagabb európai topklubok hogyan esküdtek össze egy saját szuperbajnokság megalakítására.

Egyelőre egyetlen szereplő van, akiről az derült ki, hogy akkor is normális, ha nem látja senki. A Spiegel által feldolgozott magánlevelezésekből ugyanis az derült ki, hogy amikor a Leicestertől a Chelseahez szerződött, a londoni klub felajánlotta neki és az ügynökének, hogy a fizetését vagy annak egy részét szokás szerint utalhatják offshore számlára is, sőt létre is hoztak emiatt egy számlát Jersey szigetén.

Csakhogy Kanté nem kért az adóelkerülő trükkből és ragaszkodott hozzá, hogy rendesen átutalt fizetést kapjon. Erről éppen Kanté ügynöke panaszkodott egy, a Chelsea-nek írt levelében:

„N’Golo teljesen rugalmatlan, mindent a normális úton szeretne. Sokat olvasott a játékosok adózása miatt indított vizsgálatokról, és attól tart, hogy őt is kérdőre vonhatják. A legapróbb rizikót sem vállalja”

És bár önmagában azért nem egy megismételhetetlen morális tett visszautasítani egy nyilvánvaló gazdasági bűncselekményt, a Football Leaks eddigi tapasztalatai szerint Kanté nem sok kollégája gondolkodhat így.

Nem véletlen, hogy róla szól 2018 legnépszerűbb focidala.

(via nso.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.