A Football Leaks kiszivárogtatta, hogy N'Golo Kanté még annál is becsületesebb, mint bárki gondolta volna

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ritkán fordul elő, hogy valakiről egy minden szennyet a világ elé táró tényfeltáró sorozat bizonyítsa be végképp, hogy mennyire becsületes. De most ez történt meg N'Golo Kantéval, a Chelsea és a francia válogatott védekező középpályásával. 

A Football Leaks nevű, fociklubok titkos dokumentumait Wikileaks-szerűen kiszivárogtató blog és a német Spiegel közös nyomozásának újabb, a napokban indult fázisa máris hatalmas botrányokat kavart. Megírták például, hogy Infantino FIFA-elnök még UEFA-vezető korában hogyan fedezte a pénzügyi fair play szabályait durván megsértő PSG-t és Manchester Cityt, illetve hogy a leggazdagabb európai topklubok hogyan esküdtek össze egy saját szuperbajnokság megalakítására.

Egyelőre egyetlen szereplő van, akiről az derült ki, hogy akkor is normális, ha nem látja senki. A Spiegel által feldolgozott magánlevelezésekből ugyanis az derült ki, hogy amikor a Leicestertől a Chelseahez szerződött, a londoni klub felajánlotta neki és az ügynökének, hogy a fizetését vagy annak egy részét szokás szerint utalhatják offshore számlára is, sőt létre is hoztak emiatt egy számlát Jersey szigetén.

Csakhogy Kanté nem kért az adóelkerülő trükkből és ragaszkodott hozzá, hogy rendesen átutalt fizetést kapjon. Erről éppen Kanté ügynöke panaszkodott egy, a Chelsea-nek írt levelében:

„N’Golo teljesen rugalmatlan, mindent a normális úton szeretne. Sokat olvasott a játékosok adózása miatt indított vizsgálatokról, és attól tart, hogy őt is kérdőre vonhatják. A legapróbb rizikót sem vállalja”

És bár önmagában azért nem egy megismételhetetlen morális tett visszautasítani egy nyilvánvaló gazdasági bűncselekményt, a Football Leaks eddigi tapasztalatai szerint Kanté nem sok kollégája gondolkodhat így.

Nem véletlen, hogy róla szól 2018 legnépszerűbb focidala.

(via nso.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.