A Football Leaks kiszivárogtatta, hogy N'Golo Kanté még annál is becsületesebb, mint bárki gondolta volna

Ritkán fordul elő, hogy valakiről egy minden szennyet a világ elé táró tényfeltáró sorozat bizonyítsa be végképp, hogy mennyire becsületes. De most ez történt meg N'Golo Kantéval, a Chelsea és a francia válogatott védekező középpályásával. 

A Football Leaks nevű, fociklubok titkos dokumentumait Wikileaks-szerűen kiszivárogtató blog és a német Spiegel közös nyomozásának újabb, a napokban indult fázisa máris hatalmas botrányokat kavart. Megírták például, hogy Infantino FIFA-elnök még UEFA-vezető korában hogyan fedezte a pénzügyi fair play szabályait durván megsértő PSG-t és Manchester Cityt, illetve hogy a leggazdagabb európai topklubok hogyan esküdtek össze egy saját szuperbajnokság megalakítására.

Egyelőre egyetlen szereplő van, akiről az derült ki, hogy akkor is normális, ha nem látja senki. A Spiegel által feldolgozott magánlevelezésekből ugyanis az derült ki, hogy amikor a Leicestertől a Chelseahez szerződött, a londoni klub felajánlotta neki és az ügynökének, hogy a fizetését vagy annak egy részét szokás szerint utalhatják offshore számlára is, sőt létre is hoztak emiatt egy számlát Jersey szigetén.

Csakhogy Kanté nem kért az adóelkerülő trükkből és ragaszkodott hozzá, hogy rendesen átutalt fizetést kapjon. Erről éppen Kanté ügynöke panaszkodott egy, a Chelsea-nek írt levelében:

„N’Golo teljesen rugalmatlan, mindent a normális úton szeretne. Sokat olvasott a játékosok adózása miatt indított vizsgálatokról, és attól tart, hogy őt is kérdőre vonhatják. A legapróbb rizikót sem vállalja”

És bár önmagában azért nem egy megismételhetetlen morális tett visszautasítani egy nyilvánvaló gazdasági bűncselekményt, a Football Leaks eddigi tapasztalatai szerint Kanté nem sok kollégája gondolkodhat így.

Nem véletlen, hogy róla szól 2018 legnépszerűbb focidala.

(via nso.hu)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.