Hadházy Ákos feljelentést tesz illegális határátlépés segítése miatt

A magyar kormány egy illegális bevándorlást támogató szervezet. Elismerte, hogy egy illegálisan, útlevél nélkül érkezett köztörvényes bűnözőt bújtatgatunk.

Ezt írja a Facebookján Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen illegális határátépés segítése miatt. Hadházy a jogerősen börtönre ítélt macedón ex-kormányfő, Nikola Gruevszki magyarországi menekültkérelmére utal, a külföldi politikus ugyanis eddig tisztázatlan körülmények között, feltehetően érvényes útlevél nélkül lépett Magyarország területére, és azóta sem világos, pontosan hol tartózkodik. A Miniszterelnökség tegnap elismerte, hogy Gruevszki különleges elbánásban részesül. Azt írták, hogy 

„a magyar hatóságok biztonsági okokból tették lehetővé, hogy Nikola Gruevski - tekintettel arra, hogy 10 évig hazája miniszterelnöke volt - menekültügyi kérelmének benyújtására és meghallgatására a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal budapesti központjában kerüljön sor.”

Így a volt macedón miniszterelnöknek, más emberekkel szemben, nem kellett a szerb határon felállított tranzitzónában várakoznia, míg a magyar hatóságok elbírálják a menekültkérelmét.