Szőnyi Ferenc 222 órányi küzdelem után, nagy fölénnyel nyert tízszeres ironmant

sport
2018 november 15., 21:18

Azt írja az Index, hogy Szőnyi Ferenc újabb győzelmet húzott be New Orleansban: nagy fölénnyel nyerte meg a Decamant, ami 38 km úszásból, 1800 km kerékpározásból és 422 km futásból áll.

A komáromi sportoló a verseny eredményközlő oldala szerint 222 óra 10 perc 51 másodperc alatt teljesítette a távot. Itt látható az utolsó pár méter:

link Forrás

A lap azt írja, Szőnyi leggyengébb száma az úszás, így várható volt, hogy a mezőny hátsó részében lesz a 21 óra úszás után. De kerékpáron elkezdte a felzárkózást, 107 órányi tekerés után a 3. volt, és futásban gyorsan az élre állt: 60 km után már ő vezetett, a végén meg már több órás előnyből indulhatott az ultrán, ahol az is számít, ki mennyit pihen. A tízszeres ironmanra 16-an neveztek, de 6 ember már a futás előtt feladta.

Szőnyi többször nyert tízszeres ironmant (már New Orleansban is). (Index)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.