Ha szereted a fákat, szombaton tehetsz is értük!

ÉLET
2018 november 16., 06:56

Hűséges olvasóinknak már biztos nem kell bemutatnunk az irodánknak is otthont adó Margit körúti ház legkedvesebb lakóját, Gerstl Józsefet, a Novotel főkertészét, a Gesztenyéskert őrét. József, mint immár 26 éve minden novemberben, úgy idén is megszervezte szokásos őszi környezetvédelmi akcióját, a

Mentsük meg a Gesztenyéskert fáit!

nevű rendezvényét. A gesztenyefák legfőbb ellensége az aknázómoly, amely a lehullott avarban telel át, hogy aztán tavasszal újrakezdje a fák károsítását. A védekezés kulcsa tehát az avar begyűjtése, ami igényel némi munkát. Ebben nyújthatnak segítséget neki.

József akcióját immár hagyományosan támogatja a Gablini autószalon és a Zepter Kft., a Főkert és a XII. kerületi önkormányzat, illetve József munkaadója, a Novotel Budapest City, melynek igazgatója, Jean Wendling Dr. Bálint György, vagyis Bálint gazda mellett a rendezvény fővédnöke is. A Novotel büfével várja a munkában résztvevőket, akiket idén a Győri Zeneművészeti Egyetem kórusa mellett Horváth Charlie szórakoztat majd. József szerzeményét, a környezetvédő dalt Roth Endre tanár úr és növendékei adják idén elő.

Gyülekező november 17-én, szombaton délelőtt 10:30-kor a Novotel Budapest City zenepavilonjánál a Jagelló u. 1-3-nál. Szombaton hűvös, de napos időnk lesz, a csúcshőmérséklet 10 fok körül alakul majd. Érdemes tehát rétegesen öltözni, hogy a munkában kimelegedve legyen mit levenni.