Soha nem fizettek még annyit élő művész festményért, mint amennyiért Hockney képe elment

90,3 millió dollárért kelt el a brit festő, David Hockney egy festménye a Christie's New York-i árverésén. Ennyit még soha nem fizettek ki egy még élő festő alkotásáért, az eddigi rekorder Jeff Koons volt. 

Fotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP

A Portré egy Művészről (Medence két alakkal) című festmény értékét előzetesen 80 millió dollárra becsülték. A beszámolók szerint heves harc zajlott a telefonon bejelentkező licitálók között. 

Fotó: VICTORIA JONES/AFP

A Christie's sem az eladó, sem a vevő kilétét nem hozta nyilvánosságra. 

Az idén 81 éves Hockney 1972-ben festette meg ezt a művét, ami a mai napig az egyik legismertebb alkotásának számít. 

David Hockney két műve jelenleg amúgy Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában látható a londoni iskolát bemutató kiállításon, melyről részletesebben is írtunk. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.