Theresa May pótolta a Brexit-megállapodás miatt lemondott minisztereit

Kinevezte pénteken a Brexit-ügyi, illetve a munkaügyi tárca éléről előző nap lemondott miniszterek utódait Theresa May brit miniszterelnök. A brit EU-tagság megszűnésének folyamatát irányító brit minisztérium (DExEU) élére Stephen Barclay eddigi egészségügyi államtitkár került.

Stephen BarclayFotó: Kirsty Wigglesworth/AP

Dominic Raab, a Brexit-tárca korábbi vezetője azzal az indokkal nyújtotta be lemondását csütörtökön, hogy nem tudja jó lelkiismerettel támogatni a Brexit feltételrendszeréről szóló, a kormány által ezen a héten jóváhagyott megállapodás-tervezetet, elsősorban azért, mert véleménye szerint a tervezet Észak-Írországra vonatkozó szabályozási javaslatai veszélyeztetik az Egyesült Királyság integritását.

Esther McVey nem sokkal Raab után jelentette be távozását a munka- és nyugdíjügyi tárca éléről, hasonló indokokkal. Theresa May az ő helyére közismert politikust Amber Rudd volt belügyminisztert nevezte ki. (BBC/MTI)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.