Beperelte a British Airwayst, mert kövér utas mellé ültették

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy férfi pert indított a British Airways légitársaság ellen, amiért a jegye egy nagyon kövér ember mellé szólt, emiatt pedig össze kellett húzódnia az ülésén, a túlsúlyos útitárs ugyanis átlógott az ő területére. A 12 órás Bangkok-London repülőjáraton ezért az 51 éves Stephen Prosser annyira kényelmetlenül ült, hogy megfájdult a háta.

A pert megindító keresete szerint a mellette ülő férfi 191 centi magas és 140 kiló volt, Prosser ezért jelezte a gép személyzetének, hogy meg fog fájdulni a háta, ha összehúzódva kell eltöltenie a 12 órás repülési időt. Ennek ellenére nem biztosítottak neki új helyet a gépen. Az utastárásának azonban nem jelezte, hogy problémája lenne.

Prosser amiatt is panaszkodott, hogy a mellette ülő férfi akkora volt, hogy a karja átlógott az ő kartámaszára, és mikor letette a kezét, a keze súlya is állandóan maximálisra emelte a hangerőt Prosser fejhallgatójában.

Prossernek emiatt súlyosbodott 12 éves hátproblémája, a fájdalmai a szerepli életére is kihatottak, nem tudott eleget dolgozni, és a biciklizést is abba kellett hagynia.

A légitársaság szerint Prosser túloz, szomszédja ugyan magas volt, de nem volt túlsúlyos, és nem lógott át a helyére. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.