Beperelte a British Airwayst, mert kövér utas mellé ültették

külföld
2018 november 17., 8:22
comments 203

Egy férfi pert indított a British Airways légitársaság ellen, amiért a jegye egy nagyon kövér ember mellé szólt, emiatt pedig össze kellett húzódnia az ülésén, a túlsúlyos útitárs ugyanis átlógott az ő területére. A 12 órás Bangkok-London repülőjáraton ezért az 51 éves Stephen Prosser annyira kényelmetlenül ült, hogy megfájdult a háta.

A pert megindító keresete szerint a mellette ülő férfi 191 centi magas és 140 kiló volt, Prosser ezért jelezte a gép személyzetének, hogy meg fog fájdulni a háta, ha összehúzódva kell eltöltenie a 12 órás repülési időt. Ennek ellenére nem biztosítottak neki új helyet a gépen. Az utastárásának azonban nem jelezte, hogy problémája lenne.

Prosser amiatt is panaszkodott, hogy a mellette ülő férfi akkora volt, hogy a karja átlógott az ő kartámaszára, és mikor letette a kezét, a keze súlya is állandóan maximálisra emelte a hangerőt Prosser fejhallgatójában.

Prossernek emiatt súlyosbodott 12 éves hátproblémája, a fájdalmai a szerepli életére is kihatottak, nem tudott eleget dolgozni, és a biciklizést is abba kellett hagynia.

A légitársaság szerint Prosser túloz, szomszédja ugyan magas volt, de nem volt túlsúlyos, és nem lógott át a helyére. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt