Emlékművet állítanak a Facebooknak Gyulafehérváron

külföld
2018 november 17., 08:54
comments 66

A jövő hét elejére készül el Gyulafehérváron az egyesülés emlékműve, amit 1918. december 1. 100. évfordulója alkalmából avatnak majd fel ünnepélyesen.  1918. december 1-jén tartották a románok gyulafehérvári nagygyűlése, ahol a megjelent 11228 küldött kinyilvánította, hogy Erdély, a Körösök vidéke, Bánát és Máramaros, akak 26 magyar vármegye csatlakozzon a Román Királysághoz.

Az emlékmű így néz ki:

4 keresztet ábrázol, amik fölül egymásba hajlanak, a szobor 22 méter magas és 1350 tonnás. A művet Klaus Johannis elnök avatja majd fel az évfordulón.

A román kulturális minisztert egyik sajtótájékoztatóján megkérdezték, nem kellene-e a szobor után jogdíjat fizetni Mark Zuckerbergnek, ha már a keresztek ennyire hasonlítanak a Facebook logójára, de a miniszter azt mondta, inkább Zuckerbergnek kellene fizetnie nekik, a tervek ugyanis sokkal régebbiek, mint a Facebook. (Transindex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.