Emlékművet állítanak a Facebooknak Gyulafehérváron

A jövő hét elejére készül el Gyulafehérváron az egyesülés emlékműve, amit 1918. december 1. 100. évfordulója alkalmából avatnak majd fel ünnepélyesen.  1918. december 1-jén tartották a románok gyulafehérvári nagygyűlése, ahol a megjelent 11228 küldött kinyilvánította, hogy Erdély, a Körösök vidéke, Bánát és Máramaros, akak 26 magyar vármegye csatlakozzon a Román Királysághoz.

Az emlékmű így néz ki:

4 keresztet ábrázol, amik fölül egymásba hajlanak, a szobor 22 méter magas és 1350 tonnás. A művet Klaus Johannis elnök avatja majd fel az évfordulón.

A román kulturális minisztert egyik sajtótájékoztatóján megkérdezték, nem kellene-e a szobor után jogdíjat fizetni Mark Zuckerbergnek, ha már a keresztek ennyire hasonlítanak a Facebook logójára, de a miniszter azt mondta, inkább Zuckerbergnek kellene fizetnie nekik, a tervek ugyanis sokkal régebbiek, mint a Facebook. (Transindex)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.