Európai miniszterek szerint nem képzelhető el jobb brexit-megállapodás, mint ami most az asztalon van

eu
2018 november 19., 10:07

Nem nyithatók újra a tárgyalások a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló megállapodás tervezetéről, annál jobb kompromisszumot ugyanis nem lehet elérni - jelentette ki több bennmaradó európai uniós tagállam szakminisztere is hétfőn Brüsszelben.

Michael Roth
photo_camera Michael Roth Fotó: JOHN THYS/AFP

"A jelenleginél nem lehet jobb egyezséget kötni" - szögezte le Michael Roth német Európa-ügyi államminiszter. Hasonló véleményének adott hangot többek között a belga és a holland külügyminiszter is.

Jean Asselborn, a luxemburgi diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy "bármilyen megállapodás jobb, mint a rendezetlen kiválás", rámutatva, hogy utóbbi elkerülése mindkét félnek érdeke.

Hozzátette, a legfőbb vitás kérdésnek számító ír-északír határellenőrzés ügyére nem létezik jobb megoldás. 

A tervezetről, melyre legközelebb majd a brit parlamentnek kell áldását adnia, a múlt héten részletesen is írtunk.  (Reuters, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.