Európai miniszterek szerint nem képzelhető el jobb brexit-megállapodás, mint ami most az asztalon van

Nem nyithatók újra a tárgyalások a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló megállapodás tervezetéről, annál jobb kompromisszumot ugyanis nem lehet elérni - jelentette ki több bennmaradó európai uniós tagállam szakminisztere is hétfőn Brüsszelben.

Michael RothFotó: JOHN THYS/AFP

"A jelenleginél nem lehet jobb egyezséget kötni" - szögezte le Michael Roth német Európa-ügyi államminiszter. Hasonló véleményének adott hangot többek között a belga és a holland külügyminiszter is.

Jean Asselborn, a luxemburgi diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy "bármilyen megállapodás jobb, mint a rendezetlen kiválás", rámutatva, hogy utóbbi elkerülése mindkét félnek érdeke.

Hozzátette, a legfőbb vitás kérdésnek számító ír-északír határellenőrzés ügyére nem létezik jobb megoldás. 

A tervezetről, melyre legközelebb majd a brit parlamentnek kell áldását adnia, a múlt héten részletesen is írtunk.  (Reuters, MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.