Zoom: Több kötbért fizethet a 3-as metrót felújító Metrovagonmas, hogy ne kerüljön bíróság elé az ügy

A Zoom úgy tudja, a BKV peren kívüli megegyezésre készül az orosz Metrovagonmassal a metrószerelvények felújításának kötbéréről.

A lap szerint a BKV közölte az orosz féllel, hogy vagy hajlandóak lesznek a mostani ajánlatnál többet fizetni peren kívüli egyezséggel, vagy bíróságra kerül az ügy. Ha viszont bíróság mondaná ki, hogy hibásan teljesítettek, akkor elbuknák a budapesti metrófelújítást referenciaként a későbbi pályázataiknál.

Az a baj, hogy az orosz cég sokkal kevesebb pénzt ajánl annál, amennyi a BKV szerint jogosan jár, a Zoom szerint írásban csak 100 millió forint körüli kötbérigényt ismertek el az oroszok jogosnak.

A budapesti 3-as metróvonal első Oroszországban felújított metrószerelvénye a BKK Kőér utcai járműtelephelyén 2016. szeptember 27-én.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A BKV kötbért számítana fel a szállítási határidők csúszásáért, illetve azért, mert 2017-ben a meghibásodások miatt sok szerelvényt ki kellett vonni egy időre a forgalomból. (Zoom)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.