Zoom: Több kötbért fizethet a 3-as metrót felújító Metrovagonmas, hogy ne kerüljön bíróság elé az ügy

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Zoom úgy tudja, a BKV peren kívüli megegyezésre készül az orosz Metrovagonmassal a metrószerelvények felújításának kötbéréről.

A lap szerint a BKV közölte az orosz féllel, hogy vagy hajlandóak lesznek a mostani ajánlatnál többet fizetni peren kívüli egyezséggel, vagy bíróságra kerül az ügy. Ha viszont bíróság mondaná ki, hogy hibásan teljesítettek, akkor elbuknák a budapesti metrófelújítást referenciaként a későbbi pályázataiknál.

Az a baj, hogy az orosz cég sokkal kevesebb pénzt ajánl annál, amennyi a BKV szerint jogosan jár, a Zoom szerint írásban csak 100 millió forint körüli kötbérigényt ismertek el az oroszok jogosnak.

A budapesti 3-as metróvonal első Oroszországban felújított metrószerelvénye a BKK Kőér utcai járműtelephelyén 2016. szeptember 27-én.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A BKV kötbért számítana fel a szállítási határidők csúszásáért, illetve azért, mert 2017-ben a meghibásodások miatt sok szerelvényt ki kellett vonni egy időre a forgalomból. (Zoom)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.