Zoom: Több kötbért fizethet a 3-as metrót felújító Metrovagonmas, hogy ne kerüljön bíróság elé az ügy

A Zoom úgy tudja, a BKV peren kívüli megegyezésre készül az orosz Metrovagonmassal a metrószerelvények felújításának kötbéréről.

A lap szerint a BKV közölte az orosz féllel, hogy vagy hajlandóak lesznek a mostani ajánlatnál többet fizetni peren kívüli egyezséggel, vagy bíróságra kerül az ügy. Ha viszont bíróság mondaná ki, hogy hibásan teljesítettek, akkor elbuknák a budapesti metrófelújítást referenciaként a későbbi pályázataiknál.

Az a baj, hogy az orosz cég sokkal kevesebb pénzt ajánl annál, amennyi a BKV szerint jogosan jár, a Zoom szerint írásban csak 100 millió forint körüli kötbérigényt ismertek el az oroszok jogosnak.

A budapesti 3-as metróvonal első Oroszországban felújított metrószerelvénye a BKK Kőér utcai járműtelephelyén 2016. szeptember 27-én.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A BKV kötbért számítana fel a szállítási határidők csúszásáért, illetve azért, mert 2017-ben a meghibásodások miatt sok szerelvényt ki kellett vonni egy időre a forgalomból. (Zoom)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.