Zoom: Több kötbért fizethet a 3-as metrót felújító Metrovagonmas, hogy ne kerüljön bíróság elé az ügy

2018 november 19., hétfő 10:07
68

A Zoom úgy tudja, a BKV peren kívüli megegyezésre készül az orosz Metrovagonmassal a metrószerelvények felújításának kötbéréről.

A lap szerint a BKV közölte az orosz féllel, hogy vagy hajlandóak lesznek a mostani ajánlatnál többet fizetni peren kívüli egyezséggel, vagy bíróságra kerül az ügy. Ha viszont bíróság mondaná ki, hogy hibásan teljesítettek, akkor elbuknák a budapesti metrófelújítást referenciaként a későbbi pályázataiknál.

Az a baj, hogy az orosz cég sokkal kevesebb pénzt ajánl annál, amennyi a BKV szerint jogosan jár, a Zoom szerint írásban csak 100 millió forint körüli kötbérigényt ismertek el az oroszok jogosnak.

A budapesti 3-as metróvonal első Oroszországban felújított metrószerelvénye a BKK Kőér utcai járműtelephelyén 2016. szeptember 27-én. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A BKV kötbért számítana fel a szállítási határidők csúszásáért, illetve azért, mert 2017-ben a meghibásodások miatt sok szerelvényt ki kellett vonni egy időre a forgalomból. (Zoom)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt