Osztrák oktatási miniszter: Bécs nagyon örülne, ha a CEU költözne

Miután vasárnap Sebastian Kurz osztrák kancellárral találkozott Soros György Bécsben, hogy a CEU költözéséről egyeztessen, hétfőn már az oktatási miniszterrel tárgyalt, számolt be az RTL Klub Híradója. Heiss Fainzmann tárcavezető a megbeszélés után elmondta, hogy

"a költözés szándéka a Magyarországon kialakult helyzet eredménye, ennek ellenére Bécs nagyon örülne, ha a CEU, egy prominens és nagyon jó egyetem Bécsbe költözne."

A Soros által alapított egyetemet egy éve próbálja elűzni Magyarországról a kormány, mostanra úgy fest, sikerrel: október végén az egyetem vezetése december elsejéig adott határidőt a magyar kormánynak, hogy aláírják azt az együttműködési megállapítást, ami garantálhatná az egyetem további működését Budapesten. A kormány azonban a saját maga által szabott feltételeket nem hajlandó betartani, így olyan helyzetbe hozták az egyetemet, hogy költözniük kell.

Azt, hogy a Fidesz hogyan indított offenzívát a CEU ellen, itt foglaltuk össze részletesebben.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.