Dél-koreai vezetője lesz az Interpolnak

külföld
2018 november 21., 07:00
comments 34

A dél-koreai Kim Dzsongjangot választotta elnökévé a nemzeti rendőrségek nemzetközi szervezete, az Interpol. A máskor keveseket érdeklő hírnek azért van most különös jelentősége, mert amióta néhány napja felmerült, hogy az elnökségre egy orosz jelöltnek is jó esélye van, valóságos kampány indult az ellen, hogy egy olyan ország képviselője vezethessen egy ilyen szervezetet, amely maga rendszeresen fütyül a nemzetközi normákra és törvényekre. 

Kim Dzsongjang
photo_camera Kim Dzsongjang Fotó: Interpol

Amikor kiderült, hogy Alexander Prokopcsuknak jó esélyei vannak az Interpol vezetésére, nemcsak számtalan cikk született az ötlet ellen, hanem például Litvánia közölte, hogy amennyiben megválasztják az oroszt, ők azonnal kilépnek a nemzetközi szervezetből.

A fenyegetőzések ellenére Prokopcsukot tartották az esélyesebb jelöltnek, Dzsongjang győzelméhez minden bizonnyal komoly háttéralkuk és kompromisszumok vezethettek. A dél-koreai 101:61-arányú győzelmének jelentőségéről sokat mond az a kép, amit Arsen Avakov ukrán belügyminiszter tett ki a Twitterre, és ami mellé azt írta, hogy "győztünk":

link Forrás

Egyébként azért volt szükség az Interpolnak új elnökre, mert az előzőt, a kínai Meng Hung-vejt a kínaiak néhány hete egyszerűen elrabolták, majd kenőpénz elfogadásával vádolták meg.  (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.