Hat dolog, amit a Magyarországra menekülő volt macedón miniszterelnökről tudnod kell

  • Nikola Gruevszki, volt macedón miniszterelnök kedden kapott menedékjogot Magyarországon.
  • Az oroszbarát politikus 10 éven át, 2016-ig irányította Macedóniát, de egy lehallgatási botrány miatt távozni kényszerült, később pedig korrupció miatt két év börtönre ítélték.
  • November elején kellett volna rács mögé vonulnia, de inkább lelépett az országból, a szomszédos Albániából pedig magyar diplomaták szöktették Budapestre, ahol politikai menedéket kért.
  • Az eljárásban végig kivételezett vele a magyar állam, aminek képviselő a mai napig azt állítják, hogy Gruevszki ügye jogi és nem politikai kérdés.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó