Trócsányi: Gruevszki, mint minden menekült, mostantól szabadon közlekedhet

politika
2018 november 20., 18:27
comments 691

Az Echo TV-ben szorították sarokba az igazságügyi minisztert az elítélt egykori macedón miniszterelnök ügyében kedd este, de Trócsányi László  felkészülten várta a kérdéseket, és elmondta, hogy Nikola Gruevszkire - aki maga közölte kedden, hogy menekültstátuszt nyert az országban - mostantól ugyanazok a szabályok és törvények vonatkoznak, mint mindenkire, aki menedékjogot élvez Magyarországon.

link Forrás

 Gruevszki így akár útiokmányokhoz folyamodhat, szabadon közlekedhet, akár el is hagyhatja az országot, és határok között is átjárthat, mint az Európai Unióban mindenki, aki ilyen státuszt nyer valamely tagállamban. (Egyelőre nincs nemzetközi körözés kiadva Gruevszki ellen.)  

A műsorvezető emlékezteti Trócsányit, hogy elsöprő politikai támadássorozat indulhat most a kormány ellen, és a biztonság kedvéért rákérdez, hogy vajon kiállja-e az indoklás a jogállamiság próbáját, a miniszter pedig megnyugtatja a nézőket, hogy ez egy hosszú procedúra, az érintett vallomást tesz, a hivatal mérlegel, mielőtt bölcs döntést hoz, és egész biztosan ez történt most is. 

Hozzáfűzi a végén, hogy ugyan nem olvasta az indoklást, de nagyon nem lehet senki meglepve, hiszen fennállhat fenyegetettség: „legyünk őszinték, egy volt miniszterelnök, ha bevonul egy börtönbe, annyira nem lehet könnyű a helyzete.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.