A Magyar Orvosi Kamara megosztott egy cikket, aminek szerzője azon háborog, hogy az emberek bele akarnak szólni, hogy bánnak velük a kórházakban

„Ma már divat követelni betegként a kényelmet, a saját döntés jogát és mindent az egészségügyben.”

Más mellett ezen háborog a Délmagyar ma reggeli cikkének szerzője. Az itt-ott nehezen követhető írás leginkább valami olyasmiről szól, hogy nem helyes / veszélyes megkérdőjelezni, ahogy a kórházakban ma a szülések történnek, de általában is az ellen foglal állást, hogy bárki beleszóljon abban, hogyan bánnak vele a kórházakban.

„De persze, ha baj van, már jön is az ügyvéd, mert az orvos hibázott.”

- írja a Délmagyar, hiszen Magyarországon tényleg borzasztóan gyakran vonnak felelősségre orvosokat műhibáért, és egyáltalán, bármilyen felelősségre vonás elképzelhetetlen, indokolatlan és méltatlan az orvos-beteg helyzethez, függetlenül attól, hogy történt-e hiba, vagy hogy azt ki követte el.

A cikk nem is önmagában érdekes (bár talán lehet a jelenleginél jobb körülményeket teremteni a szülőszobákon), hanem főleg azért, mert a Magyar Orvosi Kamara Facebook oldalán osztotta meg a mélyen betegközpontú írást

„Mert ők tudják, mi a jó.”

ajánlószöveggel.

A Kamara posztja alatt egyébként a Más Állapot a Szülészetben csoport aktivistái, akik éppen az élhetőbb kórházi körülményekért is kampányolnak, igyekeznek elmagyarázni, hogy a betegeknek a törvény szerint is jár az önrendelkezési jog, és hogy a nők visszajelzési kifejezetten fontosak lehetnek a szülészeti ellátás színvonalának fejlesztése szempontjából.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.