Kövér félmillió forintra büntetné a Polt Pétert rossz bohócnak nevező Tordai Bencét

politika
2018 november 22., 06:15

"Tordai Bence esedékes tiszteletdíjának 504 900 forinttal történő csökkentését" javasolta a Házbizottságnak Kövér László házelnök. A Párbeszéd képviselőjét azért szankcionálná, mert a parlament november 12-i ülésén az azonnali kérdések órájában "rossz bohócnak" nevezte Polt Péter legfőbb ügyészt.

Tordai ezután oda is lépett Polthoz, majd videóra rögzítette, hogy egy piros bohócorrot tart az arca elé.

link Forrás

Kövér szerint ezzel megsértette az Országgyűlés rendjét, egyben "az Országgyűlés tekintélyének súlyos sérelme is megállapítható", mert Tordai "a nagy nyilvánosság előtt tanúsított provokatív magatartást", ezzel megingathatta "a plenáris viták színvonalába vetett közbizalmat", ami persze feltételezi azt, hogy a nagyközönség színvonalasnak tartotta a parlamenti "vitákat".

Tordai azért kapott ilyen mértékű büntetést, mert jegyzőként ő az Országgyűlés tisztviselője. (Via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.