Bohócorrot vitt Polt Péternek a parlamentben a Párbeszéd politikusa

2018 november 12., hétfő 16:28

Az elmúlt hetekben magyar igazságszolgáltatás csak úgy aprította a kormánynak kellemetlen botrányokat:

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője hétfőn a parlamentben Polt Péter főügyészt kérdezte arról, miért szabotálták el a vádemeléseket

Polt Péter azt mondta, hogy Kiss Szilárd ügyében BRFK illetékes osztálya folytatta le a nyomozást, de sajnos nem tudták egyenként megvizsgálni a gyanúba keveredett vízumkérelmeket, mert azoknak az agyagait időközben megsemmisítették. Ezért nem volt esély arra, hogy a hivatali visszaélést bizonyítani tudják. Korábban egy orosz üzletember is beperelte Kiss Szilárdot,a miért nem kapta meg a pénzéért a megrendelt vízumot, de az ügyészség ezt az anyagot sem kérte be. Polt Péter szerint ez amúgy sem volt kapcsolatban a vízumkiadási ügyekkel.


A főügyész az Elios-ügyről még ennél is kevesebbet beszélt. Annyit mondott, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda nem talált olyan bizonyítékot, ami alapján vádat lehetett volna emelni. Ha pedig valaki kíváncsi a nyomozás részleteire, forduljon a Belügyminisztériumhoz segítségért. 

Tordai Bence szerint Polt Péter semmitmondó választ adott, és rossz bohócnak nevezte a főügyészt, majd felállt a helyéről, hogy egy ehhez illő, piros bohócorrot is átadjon neki. Szerinte ez jelezheti az állampolgároknak, mennyire veszi komolyan a hivatását.

Polt Péter annyira nem díjazta a poént. Az ülést vezető Jakab István szerint a teremszolgáknak közbe kellett volna lépniük.