Miután senki nem vállalta az új diósgyőri stadion veszteséges üzemeltetését, a csőd szélén táncoló miskolci futballcsapat egyedüliként jelentkezett a feladatra

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A totálisan átgondolatlan stadionépítés szép példája a diósgyőri. A hosszas előkészítés, majd megcsúszás után tavasszal átadott aréna úgy lett 14 ezres, hogy a diósgyőri klub kisebbet szeretett volna. És amikor elkészült, akkor szembesültek azzal hogy nincs aki üzemeltesse. Ami nem meglepő, mert olyan arénát építettek, ami valóban alkalmas focimeccsek megrendezésére, arra viszont nem, hogy a meccs nélküli szürke hétköznapokban is pénzt termeljen.

Annyira reménytelen nyereségesen működtetni a 13 milliárdért épített stadiont, hogy az első próbálkozásra senki nem nyújtott be ajánlatot. Az újabb kísérletre végre befutott egy ajánlat, gyorsan el is fogadták. Nem más, mint a diósgyőri focicsapatot működtető cég lesz a stadion üzemeltetője is. Ami eddig is az NBI-es klubok legveszteségesebbje volt, a klub évek óta burtális mínuszt termel, annak ellenére, hogy az MLSZ és állami vállalatok öntik a pénzt a magyar fociba.   

Tavaly csak úgy tudták átfordítani pluszba az üzemi eredményt, hogy a többségi tulajdonos, a baloldali milliárdos Leisztinger Tamás, aki az idők szavára hallgatva szállt be 2011-ben a miniszterelnök számára annyira kedves magyar fociba, és a kisebbségi tulajdonos miskolci önkormányzat is mélyen a zsebébe nyúlt. És erre tett javaslatot a többségi tulajdonos most is. 900 millió forintos tőkeemelést javasoltak, amibe 700 milliót adna Leisztinger cége, 200 milliót az önkormányzat. A Leisztingerrel nyíltan harcoló, a klub feletti irányításba nagyobb beleszólást követelő Kriza Ákos polgármester elutasította a kezdeményezést, arra hivatkozva, hogy „feneketlen kútba nem lehet közpénzeket dobálni”.

Óriási üzletnek tűnik tehát beszállni a veszteséges stadion üzemeltetésébe is, különösen úgy, hogy csapnivaló a csapat, legutóbb 2500-an voltak a 14 ezres stadionban. A szerződés öt évre szól. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.