Visszahívná Demeter Mártát a NATO parlamenti közgyűléséből a Fidesz

2018 november 22., csütörtök 10:16
185

Határozati javaslatban kéri Kövér László házelnöktől az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága, illetve annak kormánypárti többsége, hogy hívja vissza Demeter Mártát, a bizottság alelnökét a NATO parlamenti közgyűléséből.

A javaslatot a bizottság 4 kormánypárti képviselő igen szavazatával, Demeter Márta ellenszavazata ellenében fogadta el. Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke azzal indokolta a döntést, hogy Demeter "nem nyilvános katonai adat nyilvánosságra hozatalával" átlépett egy "vörös vonalat", és ez "nem maradhat következmények nélkül".

Demeter októberben hozta nyilvánosságra azon értesülését, hogy a Magyar Honvédség Airbus-319-es szállítógépén hozták haza Orbán Viktor lányát ciprusról. Hamarosan kiderült, hogy Demeter tévedett, a honvédségi gépen nem Orbán lánya utazott, hanem egy Orbán nevű honvéd családtagja.

Kósa viszont nem ezért, hanem "nem nyilvános katonai adat nyilvánosságra hozataláért" szankcionálná Demetert. Ami érdekes felvetés, tekintettel arra, hogy a honvédségi Airbusok repülései valós időben nyomon követhetők a repülőket követő oldalakon, például a Flight Radaron. Ezek az oldalak pedig nyilvánosak. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt