Az LMP szerint a honvédség gépén jöhetett haza Orbán Viktor legkisebb lánya Ciprusról, a kormány szerint ez hazugság

utazás
2018 október 16., 10:49
comments 438

UPDATE 15:30: Az alábbi poszt megjelenése óta a Kormányzati Tájékoztatási Központ és a Honvédelmi Minisztérium is tagadta, hogy a miniszterelnök lánya repült volna haza a honvédségi gépen, az Origo pedig azt írta, hogy a gépen nem Orbán Viktor lánya utazott, ahogyan azt Demeter Márta LMP-s képviselő állította, hanem egy ciprusi békefenntartóé, akit meglátogatott a családja a kiküldetésben.Szeptember közepén, a kecskeméti repülőbázison tett iratbetekintésem során kiderült, hogy a Magyar Honvédség által vett egyik Airbus-319-es repülőgép kiképző repülés keretében utazott szeptember elején Orbán Flóra, Pafosz szigetéről Budapestre. Az utasok szállítását az Összhaderőnemi Parancsnokség(ÖHP) parancsnoka engedélyezte”- írta a belügyminiszternek címzett írásbeli kérdésében Demeter Márta.

Az LMP képviselője arról kérdezte Pintér Sándort, nem tartja-e aggályosnak, hogy kiképző repülés keretében szállítja a honvédség a miniszterelnök 14 éves lányát Ciprusról (Pafosz ugyanis nem görög sziget, hanem egy város Cipruson). Illetve tudtak-e arról, hogy erre használják a gépet. Az útra szeptember elején került sor. 

Demeter Márta egy másik kérdésben már Benkő Tibor honvédelmi miniszternél érdeklődik arról, hogy miért a Magyar Honvédség Airbus A-319-es repülőjével utazik Maróth Gáspár és tárgyalódelegációja Münchenbe. És nem tartja-e túl költségesnek, hogy a 9 fős delegáció a honvédségi Airbust használta. Illetve ki engedélyezte az utazást.

Maróth Gáspár neve korábban egy egészségügyi kartell miatt került elő, amiben a GVH is nyomozott. Idén júliusban azonban a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért, valamint a haderő-modernizáció koordinálásáért felelős kormánybiztosnak nevezték ki. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.