A Kormányzati Tájékoztatási Központ tagadja, hogy Orbán Viktor lánya utazott volna a honvédségi géppel

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Demeter Márta Facebook-posztja alapján megjelent a magyar sajtóban, így a 444-en is, hogy Orbán Viktor lányát röptethette haza Ciprusról a Magyar Honvédség egy kiképzőrepülés során. A posztok megjelenése után a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium kiadott egy közleményt, ezt:

„Az azonnali.hu-n, »Miért reptették Ciprusról Budapestre a honvédség gépén Orbán Viktor lányát?« című, ma megjelent hír egy újabb fake news, hírlapi kacsa, aljas rágalom. Nyomatékosan kérjük azokat a médiumokat, akik közölték a hazug állításokat, hogy az olvasók hiteles tájékoztatása érdekében azonnal töröljék cikküket.”

Indokot a Kormányzati Tájékoztatási Központ nem írt, az Origón viszont megjelent, hogy a repülőn nem Orbán Viktor lánya ült, ahogyan azt Demeter Márta állította, hanem egy Cipruson szolgáló magyar katona kislánya. Próbáltuk elérni Demeter Mártát, hogy reagáljon erre, de sms-t kért, majd kikapcsolta a telefonját.

UPDATE 1735: Cáfol a Honvédelmi Minisztérium is

Az MTI megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium azt írta: Demeter Márta valótlanságokat állít, "hazudik". A HM azt írta, hogy a miniszterelnök vezetéknevével egyező nevű tiszt egyéves külszolgálaton tartózkodott Cipruson. Ez idő alatt - a százados saját költségén - a felesége és a miniszterelnök egyik lányával azonos nevű kislánya is kint tartózkodott - jelezték, hozzátéve: ez a jogszabályi előírásoknak megfelel, mivel saját költségén bármely katona kiviheti a családját külszolgálatra a szabályzók betartása mellett. A katonatiszt családja egy kiképzési repülést folytató géppel tért haza, amire egyébként engedélyt kért és kapott is a honvédség illetékeseitől. Mindezen kérelem teljesítése nem ütközik szabályzókba, semmilyen többletköltséggel nem járt a honvédség számára - fejtette ki a HM.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.