Átadták az ország legnagyobb naperőművét

Tóth Lajos polgármester, Juhász Edit nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közmű-szolgáltatásokért felelős államtitkár, Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő, Botos Barbara klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár és Kiss Csaba, a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese (b-j) az MVM Hungarowind Kft. naperőművének avatásán Felsőzsolcán, 2018. november 23-án.Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Az utóbbi években az állami MVM leányvállalata, az eredetileg szélerőműre létrehozott Hungarowind a legaktívabb szereplő az iparágban: 2016 óta működik a 10 MW-os pécsi erőművük, és februárban jelentették be, hogy Felsőzsolcán 19,96 MW kapacitású naperőművet építenek az idén.

Most átadták, ezzel ez lett Magyarország legnagyobb naperőműve, ami évi 20,7 gigawattóra áram termelésére képes. 9 milliárd forintba került.

Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Van még legalább 5 további erőműre terv a cégnel. Az MVM eddigi naperőművei EU-s támogatással épültek, a mátrai esetében a német RWE kedvezményes állami hitelt kapott, így a Mol az első cég Magyarországon, amelyik nagyobb naperőművet épít önerőből.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.