Átadták az ország legnagyobb naperőművét

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.
Tóth Lajos polgármester, Juhász Edit nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közmű-szolgáltatásokért felelős államtitkár, Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő, Botos Barbara klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár és Kiss Csaba, a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese (b-j) az MVM Hungarowind Kft. naperőművének avatásán Felsőzsolcán, 2018. november 23-án.Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Az utóbbi években az állami MVM leányvállalata, az eredetileg szélerőműre létrehozott Hungarowind a legaktívabb szereplő az iparágban: 2016 óta működik a 10 MW-os pécsi erőművük, és februárban jelentették be, hogy Felsőzsolcán 19,96 MW kapacitású naperőművet építenek az idén.

Most átadták, ezzel ez lett Magyarország legnagyobb naperőműve, ami évi 20,7 gigawattóra áram termelésére képes. 9 milliárd forintba került.

Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Van még legalább 5 további erőműre terv a cégnel. Az MVM eddigi naperőművei EU-s támogatással épültek, a mátrai esetében a német RWE kedvezményes állami hitelt kapott, így a Mol az első cég Magyarországon, amelyik nagyobb naperőművet épít önerőből.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.