Buszvezetők: Életveszélyes a Fidesz túlóraemelő terve

Azt írja az Index, hogy a közlekedési dolgozók, többek között a Volán társaságok járművezetői is kiborultak a fideszes törvénymódosítási javaslat miatt, ami szerint a munkaidőkeretet 3 évre emelnék, és lehetőséget adnának a munkaadóknak arra, hogy a mostani 250 (kollektív szerződés szerint legfeljebb 300 túlórát) 400-ra emeljék. A Közúti Közlekedési Szakszervezet közölte: ez embertelen, és a közlekedési ágazatban egyenesen életveszélyes is.

Szerintük a közlekedésben dolgozókat is hátrányosan érintené a beterjesztett módosítás, ha a Parlament elfogadja. A KKSZ elnöke, Baranyai Zoltán azt mondta, a közúti közösségi közlekedésben foglalkoztatott autóbuszvezetők szinte minden cégnél már eddig is évi 300 órát túlórázhatnak a kollektív szerződések alapján.

Ennél többet nem akarnak túlórázni, hiszen ezenfelül még így is átlagosan 30-40 órát vannak a munkahelyükön (ami nem munkaidő, csak rendelkezésre állás), így összesen napi 9 órát dolgoznak, ami valójában 11-12 óra jelenlét a munkahelyen, és ez nőne, ha elfogadnák a tervet. Szerinte a munkaerőhiányt inkább béremeléssel kell megoldani. Ha a szülőknek többet kell dolgozniuk, a mostaninál is kevesebbet lehetnek együtt a gyerekekkel – szúrt oda a családpárti kormánykommunikációnak. (Index)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.