Luxusszálló és villapark épül a balatonszemesi Vadvirág kemping helyén

2018 november 23., péntek 6:47
79

A balatonszemesi Vadvirág kemping a Balatontourist-kempingek egyik legnépszerűbbike volt, most azonban bezár. A helyén villapark és 160-180 szobás luxusszálloda épül.

A telek vonzerejét az adja, hogy viszonylag hosszú saját partszakasza van, annak nagyobb része így a hotel strandja lesz, de kapott egy kis telekrészt az önkormányzat is.

A telek a Cape Town Real Estate nevű cégé, aminek szeptembertől a Dentholm Corporation a tulajdonosa, egy Seychelle-szigeteki offshore cég, ami korábban Mészáros Lőrinc érdekeltségének, a Zion Europe Kft.-nek besegített a balatonakali kemping megvásárlásába. A Cape Town Real Estate eredetileg a magyar milliárdoslista új csillaga, Jellinek Dániel cége volt, ez szerezte meg a kempinget, de nem szokványos módon.

A Vadivirág ugyanis a Jászai Gellért-érdekeltség, az SCD egyik, 2012-ben felszámolás alá kerülő leányvállalatáé volt. A felszámoló többször sikertelenül próbálta értékesíteni, a Cape Town azonban végül nem megvette, hanem azokat a követeléseket vette meg, amik fedezete a kemping volt. Ezzel el lehetett kerülni azt, hogy az önkormányzat élhessen az elővásárlási jogával, hiszen ebben az esetben tényleges adásvétel, ami ezt a jogot aktiválná, nem történt.

A Cape Town cserélt azóta gazdát, így került a telek az offshore céghez. (24.hu)