Kövér szerint rosszindulatú rágalom, hogy Magyarország el akarja hagyni az EU-t

POLITIKA
2018 november 24., 21:04
comments 259

A lengyel közszolgálati tévé nézőit szórakoztatta szombat este Kövér László. A lengyel szejm elnökével, Marek Kuchcinskival együtt adott interjúban a házelnök arról beszélt, hogy  szerinte a jövő májusi európai parlamenti választásokon remélhetőleg a nemzetállamok Európája győz, nem pedig az Európai Unió föderalisztikus koncepciója .

Kövér László úgy látja, hogy jövő májusban az EU történetében talán először tartanak olyan EP-választást, amelyen a választók „nem az aktuális kormányzat megítéléséről küldenek egy jelzést”, hanem valóban Európa jövőjéről döntenek. Szerinte a választáson eldől, milyen irányban megyünk, egy föderalisztikus állam vagy a nemzetállamok megerősítése felé.

Meglátása szerint arról van szó, hogy megőrizzük-e a nemzeti kultúránkat, vagy pedig „csináljunk egy népességcserét Európában”, és „egy kevert népességű, kultúra nélküli populációt alakítsunk ki”, támogassuk-e a családokat, vagy pedig „különböző gender-elméleteket támogassunk”, „mossuk-e el a régebbi, nemcsak a keresztény, hanem még a kereszténységnél is régebbi civilizációs értékeket”.

A műsorban Kövér egyenesen „rosszindulatú, politikai célzatú rágalomnak” nevezte azokat a híreket, miszerint Lengyelország vagy Magyarország az Egyesült Királysághoz hasonlóan az EU elhagyására készülne. 

A házelnök rácsodálkozása az ehhez hasonló pletykákra azért is fura, mert éppen ő volt az, aki pár éve eltávolíttatta az uniós zászlókat a Parlamentből. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.