Több ezren tüntetnek a szabad oktatásért és a CEU maradásáért

oktatás
2018 november 24., 14:42

A menet a Fővám tértől indult, és a Kossuth térre tart. A tüntetés szervezői a felhívásban emlékeztettek arra, hogy már csak egy hét választ el „a CEU Budapestről való kiűzésétől”

photo_camera Fotó: Halász Júlia/444

Szerintük a CEU elleni támadás „egyben támadás a tudományos és oktatási szabadság, a jogállam, az egyetem 1500 oktatója és alkalmazottja, sőt az Európa alapköveit jelentő demokratikus alapértékek ellen” is

photo_camera Fotó: Halász Júlia/444

Azt követelik a kormánytól, hogy írja alá a CEU-szerződést, szüntessen be minden felsőoktatási és kutatási cenzúrát, és biztosítson minőségi, hozzáférhető, független és megfelelően finanszírozott oktatást és kutatási lehetőséget. De a tüntetésen szó volt az egyetemi tanárok elleni propaganda-hadjáratról és a magas albérletárakról is.   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.