17 nap után sikerült feltartóztatni Kalifornia történetének legsúlyosabb tűzvészét

katasztrófa
2018 november 25., 16:43
comments 105

85 ember meghalt, 249-en eltűntek, és egy hegyi település, Paradise gyakorlatilag porig égett Kalifornia történetének legnagyobb tűzvészében. 17 napon keresztül 62 ezer hektáron pusztítottak a lángok, és összesen 14 ezer otthon vált lakhatatlanná. 

A kaliforniai tűzoltók most vasárnap bejelentették, hogy sikerült végleg feltartóztatniuk a tüzet. Nincs még teljesen vége a veszélyhezetnek, mert keddtől a meteorológusok jelentősebb csapadékra számítanak Sierre Nevada környékén, ami nem csak a keresést nehezíti meg, de a kiégett növényzet nyomán földcsuszamlásokkal is fenyeget.   

Néhány napja még több mint 1000 eltűnt embert kerestek a hatóságok Kaliforniában, de szerencsére többségüket megtalálták az ideiglenes menedékként szolgáló szállodákban és táborokban.

A 27 ezres lélekszámú, a nyugdíjasok körében népszerű Paradise település gyakorlatilag megsemmisült és teljesen lakhatatlanná vált. Az azonosított áldozatok jelentős része innét való. 

Malibut is alaposan megnyaldosták a lángok: sztárok sora volt kénytelen elhagyni luxusotthonát, Kanye West és Kim Kardashian még egy privát tűzoltósereget is bevetett, hogy megmentsék a pusztulástól villájukat. 

A tűz okát továbbra sem sikerült azonosítani. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.